Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@08:35:03 GMT

فریــسا و چهل فرسنگ زیـردریــا

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۴۹۲۵

فریــسا و چهل فرسنگ زیـردریــا

همشهری آنلاین_محمدرضا محمدی‌تاش: «فریسا نیکومنش راد» دختر پرتلاش و همسایه ما در محله بریانک برای رسیدن به همین آرزوهای دست‌نیافتنی و دور از ذهن تلاش کرد تا توانست رکورددار بین‌المللی شنا، غواصی و پرواز با پاراگلایدر شود. این روزها کلکسیون افتخارات این مدرس بین‌المللی غواصی و پرواز پر از مدال‌ها و لوح‌های تشویق و قدردانی از یک دختر ایرانی است که با حجاب کامل اسلامی‌ توانسته به این موفقیت‌ها دست یابد و هیچ‌گاه حجاب برایش محدودیت ایجاد نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع باعث شد تا از دست مقام معظم رهبری تقدیرنامه دریافت کند. در این گزارش همسفر «فریسا نیکومنش راد» از اهالی محله بریانک و عضو هیئت‌رئیسه شورایاری محله بریانک شدیم تا ببینیم این همسایه ما چطور مسیر رسیدن به آرزوهایش را پیدا کرد.

محل قرارمان در یک ظهر گرم تابستانی، ایستگاه مترو بریانک است؛ جایی که نیکومنش معتقد است فضای پشت آن برای آموزش پرواز با پاراگلایدر در تکه دهم پایتخت ظرفیت خوبی دارد. فریسا با کلی وسایل عجیب و غریب مانند چراغ یک دکل نفتی، بال پرواز و کپسول اکسیژن به استقبال ما آمد. او سر صحبت را با معنی نامش باز می‌کند و می‌گوید: «معنی اسم من شگفت‌آور است و از معدود دخترانی‌ام که این نام را دارم. علاقه‌مندم به نمایندگی از دختران ایرانی یک دختر شگفت‌آور باشم؛ دختری که با حجاب کامل توانست به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کند و دنیا بداند که دختران و زنان ایرانی بسیار توانمندند و توانایی انجام کارهای بزرگ و غیرممکن را دارند.»

نصب پرچم ایران در عمق ۴۰ متری اقیانوس هند

فریسا ۱۸ سال است که به‌عنوان مدرس بین‌المللی فدارسیون‌های ایران، ایتالیا، فرانسه و آمریکا فعالیت دارد و دارای مدرک مربیگری پاراگلایدر از سازمان هواپیمایی کشور است و رشته‌های غواصی و پرواز با پارگلایدر را آموزش می‌دهد. او در ادامه می‌گوید: «پرچم ایران را در دریای آبی و عمق ۴۰ متری اقیانوس هند نصب کردم. همچنین برای زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای ۸ سال دفاع‌مقدس و سردار سلیمانی بنر یادواره شهدای کشورمان را در مرزهای آبی کشور نصب کردم. از طرف دیگر برای اثبات صلح‌طلبی کشور عزیزمان برای نخستین بار رکورد پرواز هوایی در مرز هوایی ایران و پاکستان را در چابهار زدم.»
مهم‌ترین هدف فریسا از شرکت در تورنمنت‌های جهانی و ثبت رکوردهای جهانی، رساندن پیام صلح‌طلبی ایران به همه دنیاست. او با تأکید بر این موضوع توضیح می‌دهد: «ما ایرانی‌ها جنگ‌طلب نیستیم و مهم‌ترین دلیلم برای زدن رکوردهای طولانی همین موضوع است. اما اگر تعرضی به خاک کشور شود، حتماً همه یکدل و هم‌نفس تا پای جان با دشمن می‌جنگیم. من هم برای دفاع از مرزهای آبی کشورم همیشه آماده‌ام تا در صورت کوچک‌ترین نگاه چپ دشمن تا جان در بدن دارم مبارزه کنم.»
فریسا همه مدال‌ها و رکوردهایش را تقدیم مقام معظم رهبری و خانواده شهید سردار قاسم سلیمانی کرده است. او می‌گوید: «من راه رهبر و سردار سلیمانی را ادامه می‌دهم. دوست دارم همانند رهبرم و سردار قاسم سلیمانی در مقابل ابرقدرت‌ها بایستم.»

قهرمان داستان‌های ژول ورن 

اما اینکه فریسای قصه ما از کجا به فعالیت در ۲ رشته متفاوت آسمان و دریا علاقه‌مند شد، حکایت جالبی دارد. این دختر ۳۸ ساله محله بریانک، ریشه علاقه‌مندی‌اش به آسمان و دریا را مطالعه داستان‌های علمی ‌و تخیلی سفرهای «ژول ورن» بیان می‌کند و به روزهای کودکی‌اش گریزی می‌زند: «از کودکی به آسمان و دریا علاقه‌مند بودم. وقتی به آسمان نگاه می‌کردم، دوست داشتم پرواز کنم. عاشق قصه پرواز برادران «ویلبر رایت»، کتاب‌های «پنج هفته دربالن»، «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» و دیگر داستان‌های ژول‌ورن بودم.

با خواندن همه این کتاب‌ها دوست داشتم جای قهرمان داستان‌ها بودم و به اوج آسمان و اعماق زمین سفر می‌کردم. جالب است که همیشه برای فعالیت در حوزه پرواز و غواصی از سوی خانواده منع می‌شدم. هر وقت همراه خانواده به شمال سفر می‌کردم و کنار دریا می‌رفتم خانواده از نزدیک شدن به دریا منعم می‌کردند و می‌گفتند خطرناک است. اما دوست داشتم تجربه کنم و بزرگ‌تر که شدم سراغ کلاس‌های آموزش شنا رفتم و توانستم شنا کنم. این برای من شروع ماجرا بود.»

از شاگردی تا مربیگری

فریسا از پیمودن راه سخت، اما خستگی‌ناپذیرش برای رسیدن به اعماق آسمان و زمین تعریف می‌کند: «مدت‌ها با فدراسیون نجات غریق کار کردم و با کمک و راهنمایی استاد عطاران غواص شدم. پرداخت هزینه‌ دوره‌های آموزشی و حضور در کلاس‌ها برای من که یک خانواده از نظر مالی متوسط داشتم کار چندان ساده‌ای نبود. به همین دلیل کمک مربی بودم تا بتوانم‌کاری یاد بگیرم و به هدفم و مرحله عالی مربیگری برسم. در محضر درس استادانی همچون خانم «بوژانا استاتژیک» و آقای «ژان قدیا» آموزش دیدم. خاطرم هست یک دوره آموزش شبانه داشتیم و یک گروه ۵ نفره را به من سپردند که باید در عمق ۲۵ متری شنا می‌کردیم.

خانم «بوژانا استاتژیک» گفت: وسایلت را زیر آب می‌ریزم، باید بگردی همه وسایلت را جمع کنی و بالا بیایی. خوشبختانه توانستم این کار را انجام دهم و شاگرد نمونه این دوره از کلاس‌ها شدم.» فریسا به واسطه غواصی و فعالیت در دریای شمال و جنوب حسابی میان مردم به‌ویژه جنوبی‌ها مشهور است و جنوبی‌ها به او لقب آقا فرید را داده‌اند.  

رکوردهای ویژه دختر محله بریانک 

برای فریسا بی‌وزنی آسمان و زمین لذت‌بخش‌ترین قسمت کار پرواز و غواصی است. او می‌گوید: «وقتی برای نخستین بار به عمق دریا و مرجان‌ها رسیدم و صدایی جز تنفس خودم نشنیدم، سجده شکر خدا را به جا آوردم که به من این‌قدرت داد تا سفر به عمق دریا یا حتی آسمان‌ها را تجربه کنم.» فریسا درباره رکوردهایی که زده توضیح می‌دهد: «رکورد حمل نجات غریق در طول ۱۴۰۰‌متر با حمل غریق ۶۵ کیلویی در مدت زمان یک ساعت برای نخستین بار در ایران، ۱۹۰۰‌متر غواصی بدون دست در دی ماه و آب صفر درجه و تقدیم آن به شهید سلیمانی، رکورد ۱۴۰۰‌متر زیر آب به مناسبت جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی، ۱۰ ساعت غواصی زیر آب و در استخر شهید کشواد تهران به یاد شهدای غواص و پرواز تا ۳ هزارمتر بالای شهر تهران از مهم‌ترین رکوردهای فریسا نیکومنش راد است.»

یکی از جالب‌ترین رکوردهای فریسا شنای ۳ ساعت و چهل دقیقه در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس است که ماجرای جالبی دارد. او تعریف می‌کند: «من ملوان کشتی‌های زیر ۵۰۰ تن کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ هم هستم. یکبار وقتی با گروه به اعماق دریا رفته بودیم، طبق روال برای غواصی پایین رفتیم. من رفتم که لنگر را بالا بیاورم تا برگردیم. دیدم بچه‌ها به سرعت لنگر را بالا کشیدند و رفتند. فکر کردم تا بالا برسم بچه‌ها هنوز هستند، اما حسابی از من دور شده بودند و هرچه سوت زدم متوجه نشدند. نگاه کردم و دیدم در وسط دریا هستم و از ساحل هیچ خبری نیست. فقط یک قطب‌نما در دستم بود و تا رسیدن به ساحل ۳ ساعت ۴۰ دقیقه در تاریکی شب شنا کردم. در میان راه خطراتی مانند کشتی قاچاقچیان دریایی هم بود که سعی کردم خودم را از دید آنها مخفی کنم و خودم را با هر سختی بود و با توکل به خدا به ساحل رساندم. جالب اینجا بود که همه فکر می‌کردند من گم شده‌ام.»

آموزش رایگان پرواز و غواصی 

فریسا با همه این فعالیت‌ها و تلاش‌هایی که در حوزه آموزش پرواز با پاراگلایدر و غواصی در اعماق دریاها و اقیانوس‌های بین‌المللی انجام داده است و موفق به کسب مدارک معتبر از فدارسیون‌های جهانی شده است، هنوز به‌صورت رسمی‌ در سازمان ورزش استخدام نیست. اما با همه این اوصاف همچنان به فکر آموزش و ارتقای سلامتی مردم و همسایه‌ها در محله بریانک است. او از برگزاری دوره‌های آموزش رایگان شنا و غواصی خبر می‌دهد و می‌گوید: «کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب باعث چاقی و بیماری‌های فراوانی میان مردم شده است. به همین بهانه قصد برگزاری دوره‌های آموزش غواصی و پرواز را برای بانوان منطقه دارم و در بخش آقایان هم استاد عطاران آموزش می‌دهد. آموزش شنا ویژه آقایان را هم آقای ابراهیمی ‌آموزش می‌دهد. از این طریق علاوه بر کشف استعدادها شرایط ورزش در این ۲ رشته تقریباً گرانقیمت برای علاقه‌مندان در محله بریانک فراهم می‌شود.» 
 

کد خبر 556161 برچسب‌ها محله دریا و دریاچه همشهری محله ورزش زنان ورزش زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله دریا و دریاچه همشهری محله ورزش زنان ورزش زنان محله بریانک بین المللی داستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۴۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد

ایسنا/بوشهر نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر گفت: مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد زیرا دریا مانند خشکی قابل رصد چشمی نیست و استقرار در دریا هم بسیار سخت و وجود این سیستم‌ها پر اهمیت است.

به گزارش ایسنا، آیت الله صفایی بوشهری عصر امروز در دیدار فرمانده و معاونین مرزبانی استان بوشهر اظهار داشت: مرزبانی دریایی کاری راهبردی است چرا که مدیریت دریا یکی از مهم‌ترین ارکان مدیریت کارآمد در جغرافیای زیستی است.

نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر افزود: از آنجا که شرایط کنونی سیاست و اقتصاد جهان به سمت دریا محور بودن می‌رود، جهان آینده از آن کشوری است که مدیریت دریا را در دست دارد.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ، امنیت و سیاست دوسویه با کشورهای همسایه از طریق دریا امکان‌پذیر است عنوان کرد: راه ترانزیت، اقتصاد و بازرگانی، حوزه نظامی و عملیات دفاعی، عرصه استحصال از منابع دریا و تولید محصولات دریایی با ارزش افزوده، توانمندی در به کارگیری اقتصاد دریا محور و ارتباط بسیار قوی با کشورهای جهان از راه دریاست.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: در ۴۵ سال انقلاب به ما ثابت شده که دریا یک فرصتی فوق العاده است اما بیگانگان به راحتی می‌توانند آن را به تهدید تبدیل کنند بنابراین تسلط بر دریا مایه اقتدار جامع کشور است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به نقش مهم مرزبانی دریایی در مدیریت کلان مرز دریایی اظهار کرد: شاید مرزبانی دریا در عرصه مدیریت پنهان معنا شود که نگذارد قاچاق وارد و یا خارج شود اما این تنها بخش کوچکی از کار است و کار مرزبانی دریا بسیار فراتر بوده و در عرصه پیشرفت جامع کشور ارزشمند است.

وی تصریح کرد: مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد زیرا دریا مانند خشکی قابل رصد چشمی نیست و استقرار در دریا هم بسیار سخت و وجود این سیستم‌ها پر اهمیت است.
آیت الله صفایی بوشهری اضافه کرد: مراکز پایش در دریا زیاد است اما از آن مرزبانی نیست که باید همکاری قوی بین مراکز غیر نظامی و صنعتی ایجاد و از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده شود.

وی تأکید کرد: در خصوص تجهیزات باید در تسلط دریایی، تجهیزاتی بازدارنده از عملیات مخرب دیگران خصوصاً در حوزه شناوری وجود داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در ادامه گفت: هرگاه مدیریت تماماً به دست منابع انسانی باشد ضریب خطا بالا خواهد رفت بنابراین سیستم مدیریت الکترونیک و هوش مصنوعی در عرصه مدیریت مرزبانی دریایی تحت رصد پوشش فرماندهی مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: منابع انسانی در مرزبانی یکی از ارکان مهم است، و باید آموزش‌های لازم در عرصه اعتقادات، تقوا و اخلاق کاری و تسلط بر مهارت‌های حرفه‌ای کار و از طرف دیگر ایجاد فضای استراحت سالم برای پرسنل مدنظر قرار بگیرد.

آیت الله صفایی بوشهری در ادامه بیان کرد: آینده پیش‌رو، آینده‌ای است که استکبار، طمع به کشورهای مستقل مثل ایران و محور مقاومت دارد و ایجاد توطئه‌ها بسیار خواهد بود، بنابراین باید آمادگی کامل حتی فراتر از توان تجاوز دشمن در خود ایجاد کنیم که به خود اجازه ندهند و اگر هم حماقت کردند با جدیت تمام برخورد مناسب شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالیت سامانه بارشی در بوشهر ادامه دارد
  • (تصاویر) پرواز با بال‌های پارچه‌ای
  • شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد
  • دریا در پی طلا ساختن از مس
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۳ اردیبهشت
  • آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد
  • وزش تندباد‌های لحظه‌ای و ممنوعیت تردد شناور‌ها در کیش، ۱۲ اردیبهشت
  • ۱۸ استان امروز بارانی می‌شوند | این دریا مواج است
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد